SABAHLARI AÇ KARNINA LİMONLU ILIK SU İÇERSENİZ…

SABAHLARI AÇ KARNINA LİMONLU ILIK SU İÇERSENİZ…


Beslenme uzmanları; bu gibi içeceklerin, sağlıklı olduğunu ve besleyici maddeler ile dolu olduğunu ve kilo vermenize yardımcı olduğunu söylemektedirler.SABAHLARI AÇ KARNINA LİMONLU ILIK SU İÇERSENİZ…Limon suyu asidik bir madde olmasına rağmen; uygun sıcaklıkta su ile karıştırdığınızda, vücudunuzdaki toksinlerin temizlenmesine çok yardımcı olur ve doğal pH dengesini korur. Limon suyu ile karıştırdığınız su, ılık olmalıdır – eğer su fazla sıcak olursa, limondaki besin değerleri ve enzimler yok olur, böylece limon suyunun tüm faydaları ortadan kalkmış olur. Limonlu ılık suyun faydaları nelerdir?
1.Kilo vermenizi destekler
Sabahları kalktığınızda; aç karnına, bir fincan orta sıcaklıktaki suyun içine bir miktar limon ekleyip içerseniz, bunun çok fazla faydasının olduğunu görebilirsiniz: Bu içecek, yağ yakmanıza ve kilo vermenize daha çok yardımcı olur. Özellikle göbek bölgesinde çok fazla yağ biriken insanlar için tavsiye edilir.
2.Sindirimi Geliştirir: limon suyu, şişkinlik, gaz ve mide ekşimesini de azaltır. Bu içeceği, yemeklerden önce veya sonra tüketebilirsiniz.
3.Kabızlık ile mücadele eder Bağırsak sorunları ve sık sık kabızlık yaşayan insanlar, her sabah kahvaltıdan önce limonlu ılık su içmenin faydalarının tadını çıkarırlar.
4. İdrar yolu enfeksiyonlarını azaltır Asidik özellikleri sayesinde, üreter sisteminizde bulunan zararlı mikroorganizmaların vücuttan uzaklaştırılmasını sağlar.
5. Karaciğer işlevlerini uyarır Karaciğer sorunları olan bireyler, kahvaltıdan yaklaşık bir saat kadar önce, bir fincan orta sıcaklıkta limonlu su, tüketmelidirler. vücut içinde toksik madde birikmesinin de önüne geçer. safra kesesi sorunlarının tedavisinde fazla etkilidir
6.Ağız kokusu ile savaşır Ağız kokusu, çok yaygın bir sorundur ve bu duruma ağızda oluşan bakteriler sebep olmaktadır. Sabahları limon suyu tüketmek, ağız kokusu sorununu azaltır.
7.Bağışıklık sistemini güçlendirir Limon, soğuk algınlığının ve diğer herhangi bir viral enfeksiyon veya bakteriyel hastalığın önlenmesi ve tedavisinde kullanılan en önemli besin olan C vitamininden bolca içermektedir.
8. Cildi güçlendirir Her gün sabah ılık suyunuza limon suyu ekleyip gün boyunca vücudunuzun hidrat seviyesini korursanız; kuru cilt ve gözaltı torbaları veya yorgun bir görüntü gibi diğer sorunları ortadan kaldırmış olursunuz.





Yorum Gönder

0 Yorumlar