Faydaları Gizli kalmış İncir Yaprağı Şifası..

Faydaları Gizli kalmış İncir Yaprağı Şifası..


Genç yaşlı çoğu kişinin sevdiği meyve incir, faydaları ile de oldukça güzel bir besin. İncirin yaprağı ve sütünün de kendisi kadar faydalı olduğunu biliyor muydunuz? İncirin tüketilmediğini düşündüğünüz yaprağının şifa dağıttığı ortaya çıkmıştır. İncir yaprağının faydaları duyanları ağzı açık bırakıyorlar. Muhteşem besin incirin yaprağının çoğu hastalığı tedavi edici özelliği olduğu söyleniyor. İncir yaprağının faydalarını öğrendikten sonra bugüne kadar tüketmediğinize bin pişman olacaksınız. Aynı zamanda olgunlaşmamış incirden çıkan sütün de siğillere iyi geldiği bilinmektedir. İşte İncir yaprağının iyi geldiği hastalıklar..
1.Doğal yoldan şekeri düşürme etkisi olan incir yaprağı diyabet hastaları için çok fazla yararlıdır. İncir yaprağı sayesinde insülin kullanan diyabet hastaları çok daha az insulin dozuna ihtiyaç duyar.
Nasıl tüketilir? İncir yapraklarını tüketmek için yaprakları önce kurutun sonra Kuruyan yaprakları elinizde toz haline getirin. Yaklaşık 2-3 çay kaşığı toz edilmiş incir yaprağının üzerine bir bardak soğuk su ekleyip yaklaşık 1-2 dakika buharlaşamaya gelene kadar kaynatın. Kaynattığınız incir yaprağı suyunu 5 dk kadar bekledikten sonra süzüp tüketebilirsiniz. Günlük 1 bardak kadar sabah kahvaltısıyla birlikte içebilirsiniz.
2.Meyveler arasında en yüksek lif özelliğine sahip incir, hemoroid (basur) hastalığına çok faydalıdır. İncir yaprağını basur tedavisinde kullanmak isterseniz.
Nasıl tüketilir? Öncelikle yaprağını güneş altında kurutmalısınız. İncir yapraklarını kuruttuktan sonra kalın damarlarından teker teker ayırarak ufalayın. Ufaladığınız incir yaprağı kurularını bir kavanoza koyun. Serin ve kuru yerde saklayın. Yaprak kurularını çorbanıza veya yemeklerinizin üzerine ekleyerek tüketmelisiniz. Üç ay devamlı kullanımda faydasını göreceksiniz.
3.Ülser ve mide rahatsızlığınız varsa incir yaprağı tüketebilirsiniz. Kabızlık problemi olan kişilere de incir yaprağı çok fazla faydalıdır. İncir yaprağı tokluk hissi verdiği için kilo şikayeti olan kişilere de çok yardımcı olabilir.
Nasıl tüketilir? İncir yaprağını çiğneyerek ülser ağrılarınızı hafifletebilirsiniz.
4. İncir yaprağı varislerde de çok fazla etkili. Kolayca hazırlayacağınız incir yaprağı suyunu rahatsız bölgelerinize sürerek şikayetlerinizi minumuma indirebilirsiniz.
Nasıl tüketilir? İncir suyunu elde etmek için 4-5 tane taze incir yaprağına ihtiyacınız var. Yaprakları 1 litre suda kaynatın. Hazırladığınız su ılıdıktan sonra rahatsız bölgelerinize sürebilirsiniz.



Yorum Gönder

0 Yorumlar