En sevilen ikili Tahin ve Pekmezin Zararlarını Biliyor muydunuz..?

En sevilen ikili Tahin ve Pekmezin Zararlarını Biliyor muydunuz..?


Kanser hastalığının nedenlerinden biri de şeker veya şekerli yiyeceklerdir. muhteşem lezzetli bu karışımı yerken bu noktayı bir kez daha düşünün. Bunlardan pekmezin içinde şeker, tahinin içinde ise yağ bulunur. Şeker ve yağın bir araya gelmesi ile tahmin edeceğiniz gibi zararları ikiye katlar. Ciddi şekilde kilo alımına neden olabilir. Vücuda fazla yağ ve şeker yüklenir, bu yüzden kilo artışı yaşanabilir. Tahin ve pekmez karışımı çok sık bir biçimde tüketilmemelidir. içerisinde bolca bulunan şeker ve yağ kanserin oluşmasına sebep olabiliyor
Öte yandan, fazla tüketim durumunda ise vücutta su tutulması artar. Uzmanlar ise bu zararı en aza indirmek için bu besinlerin ayrı ayrı tüketilmesini öneriyor. Tahin veya pekmezin çok fazla tüketilmesi durumunda, vücutta özellikle el, ayak, yüz ve bel bölgelerinde şişkinlik yaşanabilir.
Böbrek ve şeker hastalığınız varsa dikkat! Pekmezin içerisinde bulunan yüksek miktarda şeker, şeker hastaları için çok büyük bir risk taşır. Şeker hastalarının hayati tehlike yaşamaması için pekmez tüketmemeleri önerilir. Öte yandan, tahinin içinde bulunan çok yüksek miktarda protein de böbrek hastaları için tehlike oluşturur. Sağlık açısından da çok faydalı olan tahin ve pekmezi tek olarak sevmeyenler karıştırarak tüketmeyi tercih eder.

Bu karışım için dikkatli olunması gereken en önemli nokta ise doğru miktarın kullanılmasıdır. Tahin pekmez hazırlanırken amaç pekmez tüketimini artırmak olmalıdır, tahin yalnızca lezzet verici olarak düşünülmelidir. Tahin ve Pekmezsiz yapamam diyorsanız…Çok fazla tüketmemelisiniz..Örneğin 1 çay bardağı pekmez için eklenecek tahin, en çok yarım çay bardağı olmalıdır. Bu oran enerji içeriğinin dengede olmasını sağlar. çoğu sağlıklı yiyeceğin fazlasının sağlığımız için gizli bir tehlike olduğu unutulmamalıdır. Enerjisi oldukça yüksek olan tahin ve pekmezin tüketimi sınırlandırılmalı, mümkünse en fazla 2 tatlı kaşığı aşılmamalıdır.




Yorum Gönder

0 Yorumlar