Baş Ağrılarını Bıçak Gibi Kesip Atacak 9 Doğal Yöntem

Baş Ağrılarını Bıçak Gibi Kesip Atacak 9 Doğal Yöntem


Baş ağrısı günlük hayatımızda en çok karşımıza çıkan hastalıklardan birisidir. Kronik olabileceği gibi anlık da olumsuz durumlara maruz kaldığımızda da yaşayabiliriz. Bu durumlara aşırı stres, fazla susuzluk, yorgunluk gibi olayları gösterebiliriz... Peki, baş ağrılarını doğal yöntemlerle nasıl geçirebiliriz? Bu yöntemlerin birçoğunu aynı anda uygulamayı deneyebilirsiniz. Böylece çok daha hızlı sonuç alacaksınız.

1. Su tüketimini fazla artırıp su için: Vücut susuz kaldığı süre boyunca birtakım garip tepkiler verecektir bunların en başında baş dönmesi ve baş ağrısı geliyor. Baş ağrınızın olduğu bir anda ilk olarak yeterli miktarda su içip kendinize 1 saat kadar zaman tanımalısınız. Eğer geçmezse aşağıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz!
2. Nane/okaliptüs yağıyla masaj yapabilirsiniz: Nane yağının ferah kokusu yalnızca solunum yollarına iyi gelmez. Nane ya da okaliptüs yağı çok iyi bir uyarıcıdır ve ağrının olduğu bölgeyi dışarıdan tedavi ederek iyi bir şeklide uyuşturur.
3. Soğuk bez kompresi yapın:Temiz bir mutfak havlusunu ıslatıp çok hafif bir şekilde sıkın, tüm suyu sıkmayın çünkü birazdan ihtiyacımız olacak. Havluyu buzlukta 15-20 dakika kadar beklettikten sonra ensenizin üst kısmıyla kafanızın tepe noktasına kompres yapın.
4. Kahve kürü uygulayın: Bir tatlı kaşığı türk kahvesine 3-4 damla limon sıkıp macun kıvamına gelene kadar karıştırın ve çiğnemeden su ile yutun. Kahve asitle birleşince baş ağrısını uyararak azalmasına yardımcı olacaktır.
5. Lavanta buharı yapın: Migren ağrıları dahil neredeyse bütün baş ağrılarında işe yarayan ve ağrıyı önemli bir ölçüde azaltan bir yöntemdir. Bunun için 1 litre kaynamış suyun içine 6 damla lavanta yağı veya esansı damlatarak buhar banyosu yapın.
6. Zencefil kürü: Hemen hemen çoğu hastalığa karşı önemli derecede etkilidir zencefil. Baş ağrısını geçirme konusunda da son derece uyumlu. Bunun için 4 yemek kaşığı yoğurda 1 tatlı kaşığı toz zencefil koyarak tüketmelisiniz.
7. Ağrı noktalarını bulun: Baş ağrısına basınç uygulayarak da azaltmanız mümkün. Bunun için iki kaşınızın tam ortasına herhangi bir parmağınızı bastırın ve 3 santim yukarı kaydırarak burada 30 saniye basınç uygulayarak bekleyin. Aynı işlemi 5-6 defa tekrarlayabilirsiniz.
8. Işıktan uzaklaşın: Eğer ağrınız migren kaynaklı ise tamamıyla sessiz veya karanlık bir odada dinlenmelisiniz. Bir saat kadar ayaklarınızı uzatarak dinlenmek ağrınızı büyük bir ölçüde hafifletecektir.
9. Fesleğen yağı: Pizza ve makarnaların üzerinde görmeye alışkın olduğumuz fesleğen hem çok lezzetli hem de çok güzel kokan bir bitkidir. Baş ağrısı için doğal tedavi yöntemlerini tercih eden kişiler de fesleğenden üretilen yağı natural bir tedavi yöntemi olarak kullanıyor. Bu yağ kas gevşetici olarak çok işe yaradığı için baş ağrılarına ve güçsüz kaslara da çok iyi geliyor.


Yorum Gönder

0 Yorumlar