Köfte Pişirirken üzerine buz koyarsanız..

Köfte Pişirirken üzerine buz koyarsanız..


Mangal da pişirdiğiniz etlerin daha lezzetli olmasını kim istemez? Cevabınız evetse size vereceğimiz kolay ipuçlarına uyarak mangalda harikalar yaratabilirsiniz. Birazdan vereceğimiz kolay ipuçları ile mangalda pişireceğiniz yiyeceklerin çok daha lezzetli pişmesini sağlayacaksınız. Vereceğimiz ipuçları başta size tuhaf gelebilir fakat denedikten sonra sonuca sizde şaşıracaksınız. Öncelikle bir çatala tutturulmuş soğan ile mazgalları güzelce ovalayın. Böylece hem soğanın dezenfekte özelliğinden faydalanarak mangalınız temizlenmiş olur, hem de mangalınız farklı bir aromayla zenginleşir. Böylelikle etin mangala yapışmasının da önüne geçmiş olursunuz. Mangalda köfte yaparken köftelerin üzerine buz koyun. Köfteleriniz sulu ve lezzetli pişmesini sağlayacaktır. Eğer mangalda balık yapıyorsanız, balığın altına yerleştireceğiniz üç dilim limon, hem balığın ızgaraya yapışmamasını sağlar, hem de fazla yağı emer. Balığı tuzlu suda bekletin Balığı mangala atmadan önce 10 dakika boyunca tuzlu suda bekletin. Bu sayede mangalda pişen balığınız parçalara ayrılmayacak. Elma suyu kullanın Elma suyunu sprey şişesine koyun ve etiniz pişerken üstüne sıkın. Bu sayede etiniz daha tatlı ve yumuşak olacak


Yorum Gönder

0 Yorumlar