Bu besini yiyenler Grip olmuyor! İşte Gribe kalkan olan besin...

Bu besini yiyenler Grip olmuyor! İşte Gribe kalkan olan besin...



Mevsim sonunda veya geçişlerinden dolayı çoğu kişi gribe karşı korunmanın yollarını araştırıyor. Besinler içerdikleri vitamin ve mineraller sayesinde vücudumuzda adeta kalkan görevi görerek hastalıklardan korunmamızda yardımcı oluyor. Mor havuç da antioksidan özelliği sayesinde sağlığımızı pozitif yönde etkileyerek gribe karşı korunmamızı sağlıyor. Kebap sofralarının vazgeçilmezi olan şalgam suyunun ham maddesi ise mor havuçtur . Birçok faydası bulunan Mor havucun en iyisi Konya Ereğli'de üretilmektedir..

İşte mor havucun mucizevi faydaları...
Soğuk havaların doğal şifacısı olan mor havuç; A, C ve K vitamini, selenyum, magnezyum, potasyum, çinko bakımından zengindir. Günde en çok 2 adet tüketimi önerilir.
Mor havuç, salatalarda ise kendisine yer bulabilir.

Göz sağlığını korur
Göz sağlığı için son derece pozitif etkiler. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde düzenli tüketimi sonucu göz hastalıkları riskini en aza indirmeniz mümkündür.
Bağışıklık sistemini güçlendirir
Barındırdığı yararlı vitaminler, bağışıklık sistemini güçlendirerek kış ve yaz hastalıklarından korur. İştah açıcı özelliği vardır. Tüketim miktarına dikkat edilmesi gerekir. Özellikle çoğu çocuklar için soğuk günlerde ilaç niyetine yedirilebilir.
Sindirim sistemini destekler
İyi bir lif deposudur. Bu sayede sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur, kabızlık ve ishal problemlerinin üstesinden gelir. Mide sağlığı için de koruyucudur. Eğer mide asidi sorunları yaşıyorsanız mor havuç yemeyi deneyebilirsiniz.
Cildi yeniler
parlak bir cilt isteyenler için mor havuç önerilir.

Yaşlanma karşı etkisiyle cildin erken yaşlanmasına engel olur.

Cildin ışıl ışıl görünmesini sağlar. -İnsan cildinde oluşan kırışıklıkları giderir. Bu besini yiyenler Grip olmuyor



Yorum Gönder

1 Yorumlar