5 günde, Birçok Hastalığın Sorumlusu ŞEKER nasıl bırakılır?

5 günde, Birçok Hastalığın Sorumlusu ŞEKER nasıl bırakılır?


Şeker kokainden 8 kat daha fazla bağımlılık yapma gücüne sahiptir! Yıllardır yağ almanın kilo, kolesterol, hastalık gibi sorunlara sebep olduğuna inanmış olsak da artık asıl sorumlunun şeker olduğunu çoğumuz biliyoruz. Bu konuda yapılan araştırmaların sonuçları tartışılmayacak kadar güçlüdür.. İşte 5 günde şekeri bırakmanızı sağlayacak 7 önerimiz:
1. Kendinize 7 gün boyunca şeker yemeyeceğinizi söyleyin
7. gün şekeri bırakma konusunda muhteşem bir dönüm noktasıdır. Çünkü 7. günden itibaren baş ağrısı, duygu değişimleri, gerginlik gibi belirtiler git gide azalmış olur. Şekersiz bir yaşam sürdürebilmek için 7 gün kuralına sadık kalın!
*2. Gazlı içeceklerden kesinlikle uzak durun
Gazlı içecekler şekerle doludur. Örneğin bir bardak kolada yaklaşık olarak 10 çay kaşığı şeker bulunur ki bu da önerilen günlük şeker alımından oldukça fazladır. Bunun yerine, maden suyu, su gibi sağlıklı alternatifleri tercih edilmelidir. Bu seçenekler kulağınıza sıkıcı geldiyse; içeçeklerinize bir dilim kesilmiş taze meyve veya limon ilave edebilirsiniz.
3.Çay şekeri yerine bir diğer seçenek: bal “Hayııııııııır, bu işin çayıma geleceğini biliyordum.” Der gibisiniz.. Ne yazık ki, şekeri bırakmak deyince, kahvenize ve çayınıza ekleyeceğiniz şekeri de kastediyoruz. Bu sıcak içeceklerinize ekleyeceğiniz şekeri birden kesmek ağızda sevmeyeceğiniz tadlara neden olacaktır. Bu yüzden, içeceklerinize eklediğiniz şekeri azar azar kesmeyi deneyin. Zaman içerisinde emin olun şekersiz tada alışmak kaçınılmaz olacaktır.
*4.Daha güçlü beslenin Canımızın şeker istediği zamanlar daha çok aç hissettiğimiz zamanlardır. Protein ve yağ yönünden daha güçlü beslenmiş olursak, tokluk hissiniz sayesinde şekerin yokluğunu daha az hissedeceksiniz.
5.Etiketlere göz atın Eğer ürünleri etiketlerini incelemeden alırsanız, farkında olmadan bolca şeker tüketebilirsiniz. Bunun için, örneğin, almayı düşündüğünüz bir sosu diğer marka soslarla karşılaştırmalısınız. Böylece hem içerisindeki şeker miktarını öğrenir hem de en az şekere sahip olanı bulmuş olucaksınız.
6.Şeker ölü bir besindir Beyaz şeker, sadece glikozdan meydana gelir. Vitamin, protein ve mineraller bulundurmaz. Bu sebeple, hiçbir besin değeri olmayan rafine şeker yerine, daha uzun süreli fayda sağlayan tam tahıllı beslenmeyi öneriyoruz
7.Tatlı olarak seçimlerinizi değiştirin Artık şerbetli tatlılar olmadığına göre, tatlı ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz diğer alternatiflere bakın. Gün içinde yiyeceğiniz iki parça bitter çikolata, size canlılık veya zindelik katarken şeker isteğinizi de bastırmış olacaktır.


Yorum Gönder

0 Yorumlar