Pirinç Pilavını yaparken ,içine 1 adet küp şeker koyarsanız oh mis....

Pirinç Pilavını yaparken ,içine 1 adet küp şeker koyarsanız oh mis....


Türk Mutfağında vazgeçilmez sofraların olmazsa olmazı Pirinç pilavını yaparken dikkat etmeniz gereken şeylerden biri, yemeklerde beyaz pirinç yerine kepeğinden soyulmamış pirinç tercih etmek ve pişirirken çok az yağ kullanmaktır. bazende en iyi yemek ustası olsanız bile dikkatinizden kaçan en küçük hata, pilavın lapa veya lezzetsiz olmasına neden olabilir. Tabii pilavın makbul olanı ne çok diri ne de lapa olanıdır. Hazırlayıp yıkadığınız pirinçleri ilk önce suda bekletin. Ardından pişireceğiniz tenceredeyken içine bir adet küp şeker ilave ediniz. küp şeker pilavınızın tane tane olmasını sağlamış olacaktır. Bu arada, yağsız pişirildiği takdirde çok kavrulması gereken beyaz pirinç pişirilirken de içeriğine katılan sıvıların ölçülü olması gerekmektedir. Sıvı olarak kaynamış tavuk suyu veya et suyu kullanırsanız pilavınız çok daha lezzetli olacaktır. Ancak tavuk suyu kullanırken pilavınıza ekleyeceğiniz tuz miktarına çok dikkat edin. Tavuk suyu tuzlu ise atacağınız tuz miktarı önem taşımaktadır. Lezzetli pilav yapmakla ilgili birkaç ipucu; Sıcak su pirinçi asla sertleştirmez. şeker pirinçin rengini korumasını ve pirinçin tane tane olmasını sağlar. Tahta kaşık pirinçi asla kırmaz. Sıvıyağ katı yağ değildir, çabuk yanmaz. Tereyağ tad açısından daha fazla lezzet verir. Bulyon ya da et ya da tavuk suyu koymak ayrı lezzet katar. Kağıt havlu pilavın demlenmesini sağlar. Pilavın suyunu koyduktan sonra fazla karıştırmamak lapa olmasını engeller.



Yorum Gönder

0 Yorumlar